Hozzávalók
- 5 e.k. liszt
- 4 e.k. cukor
- 3 egész tojás
- 2 e.k. olaj
- 1 e.k. 10%-os ecet
- 1/2csomag sütőpor
- Tetejére Aranka mogyorókrém és meggy
|
|
A cukrot a tojással a habverő 1-es fokozatán összekeverjük, majd hozzáadjuk óvatosan az olajat, a lisztet,amiben a sütőport előzőleg elkevertük,végül az ecetet. Kis kerek tortaformában megsütjük, amit kibélelünk sütőpapírral.A tészta normál méretű tortaformában sütve 1 cm magas lesz. Ha normális adagot szeretnénk, akkor a dupláját kell venni a nyersanyagnak. Nagyon hamar készre sül!. Ha kihűlt, akkor a tetejét bevonjuk hidegen elkészíthető Aranka mogyorókrémmel, és erre rétegezzük rá a meggyet. Ha nincs éppen mogyorókrémünk, tejszínhabot is tehetünk a tetejére, és pár szem gyümölccsel díszíthetjük.Ezt a változatot láthatjuk a képen is.
|