otfejlec

Hozzávalók

  • 5 e.k. liszt
  • 4 e.k. cukor
  • 3 egész tojás
  • 2 e.k. olaj
  • 1 e.k. 10%-os ecet
  • 1/2csomag sütőpor
  • Tetejére Aranka mogyorókrém és meggy


hakesz


ekkora


diszesen


szelet

A cukrot a tojással a habverő 1-es fokozatán összekeverjük, majd hozzáadjuk óvatosan az olajat, a lisztet,amiben a sütőport előzőleg elkevertük,végül az ecetet. Kis kerek tortaformában megsütjük, amit kibélelünk sütőpapírral.A tészta normál méretű tortaformában sütve 1 cm magas lesz.
Ha normális adagot szeretnénk, akkor a dupláját kell venni a nyersanyagnak.
Nagyon hamar készre sül!. Ha kihűlt, akkor a tetejét bevonjuk hidegen elkészíthető Aranka mogyorókrémmel, és erre rétegezzük rá a meggyet.
Ha nincs éppen mogyorókrémünk, tejszínhabot is tehetünk a tetejére, és pár szem gyümölccsel díszíthetjük.Ezt a változatot láthatjuk a képen is.